Observasjonsdag – planlegging – punktpraksis


9. januar var vi på Langeland for å se eksempler på hvordan de brukte IKT i skolen. IKT er en voksende interesse i dagens samfunn, og det er derfor veldig viktig å integrere det i skolehverdagen. Elevene fikk i oppgave å gjøre KRL oppgaver på datamaskiner, noe det så ut som om at de likte. Etterpå var vi på møte med IKT ansvarlig på skolen, der vi gikk gjennom Langeland sine IKT planer.


14. og 21. januar satt praksisgruppene på vårt trinn seg ned for å finne ut av hva vi hadde lyst til å gjøre i punktpraksis. Vi tenkte på flere ting, for eksempel å snakke om chatting, msn osv., men det hadde de allerede hatt ganske mye om, så vi la det på hyllen. Skolen har bare ett visst antall maskiner på hver trinn, og på dette trinnet var det 17 maskiner på 51 elever, så det var en utfordring å få kabalen til å gå opp. Etter litt frem og tilbake ble vi enige om at vi skulle lære elevene Power Point, hvordan de skal lage en fremvisning. Vi lagde en ”oppskrift” for dagen, der det stod hva de skulle gjøre, slik at vi ikke skulle få spørsmål om det hele tiden. Vi hadde finnet to temaer, sport og dyr. Vi hadde funnet bilder, slik at de ikke skulle sitte å surfe inne på internett hele dagen. Vi hadde så tenkt at elevene skulle vise frem sin presentasjon, i alle fall de som hadde lyst. Vi tenkte at dette kanskje kom til å ta litt liten tid, så vi hadde i bakhånd at vi skulle snakke litt med de om hvordan de kunne bli gode nettjegre.


22. januar var dagen vi skulle gjennomføre dette opplegget, og jeg tror at vi alle var litt spent på hvordan det kom til å gå, det var i alle fall jeg. Tenk om datamaskinene hadde sviktet oss, eller om batteriene ikke holdt? Hva om internett streiket? Dette var problemer jeg ikke trengte å tenke på, for hele dagen gikk utrolig fint. Det så ut som om at elevene likte opplegget, og selv om det var få datamaskiner og de måtte sitte i grupper, så gikk det aller meste etter planen. Timene gikk fortere enn vi trodde, og akkurat da siste gruppe hadde vist frem presentasjonen sin, ringte klokken, og skoledagen var over.


Vi studenter var lettet over at dagen hadde gått så godt som den hadde, og gledet oss utrolig mye til å komme ut i praksis igjen om ikke så lenge.

Ingen kommentarer: